Orbitouch (nädal 13)

Ettevõte nimega Orbitouch on loonud klaviatuuri, mille võlu seisneb klahvide puudumises. Antud toote sihtgrupp on eelkõige inimesed, kellel puudub võimalus klahve kasutada. Lisaks on Orbitouch huvi pakkunud ka neile kes peavad toime tulema erinevate randmepiirkonna kahjustuste või -valudega ja neile, kes asuvad autismispektrumil. 

Antud seadme tööpõhiõte seisneb klahvidega trükkimise asemel kahe hiirekujulise ergonoomilise osa liigutamisega 360-ne kraadise raadiuse ulatuses. ühega on võimalik valida sümbolite grupp ja teisega neist kindel sümbol. Keskmise inimese jaoks on tegu võrreldes klassikalise klaviatuuriga üsna ebaefektiivse meetodiga kuid õppimiskurv on üpriski väike, sest selle kasutama õppimine seisneb nagu iga klaviatuuri tüübiga lihasmälu treenimises. 

Kuna madalast trükkimisalast tingitud kramplike positsioonide asemel tuleb käsi hoida loomulikumas asendis on tegemist üsna tervisliku vahendiga. Seetõttu kasutavad paljud Orbitouch klaviatuuri selleks, et vältida kroonilisi valusid. Peale selle on tegemist väga loogilise ülesehitusega ja värvivihjetega rikastatud seadmega, mis on ideaalne inimestele, keda häirivad paljud väiksemad ebamugavused. Eriti oluline on see autismiga diagnoositud inimestele, kes peavad väga oluliseks loogilist funktsionaalsust ja minimalistlikku meelelist stimulatsiooni.

Orbitouch klaviatuurid ei ole aga perfektsed: kõrge hind ja keeruline kättesaadavus koos üsna halva kvaliteediga võib paljusi panna alternatiividele mõtlema. Olenemata firmast, on tegu huvitava innovatsiooniga, mille levik turul oleks äärmiselt kasulik.

Comments

Popular posts from this blog

IT ennustuste paikapidavus

Küberturbe algus

Mõned nähtused interneti ajaloost